Händelsearkiv

Färggrannt påskfirande

Det var mycket pyssel som präglade veckan innan påsk.

I köket tillverkades 70 rivor memma av föräldragruppen Mikaelskolans mathantverk inför Ekenäs Reko 1.4.


 

Julstämning på Mikaelskolan

Julstämningen börjar infinna sig! Niorna har bakat pepparkakor till hela skolan, tvåorna gör önsketräd och snart är det dags för ljusstöpning och Lucia. Vi har några roliga veckor framför oss innnan vi kan inleda jullovet!

Lyktfest på Mikaelskolan

När hösten är som mörkast lyser vi upp tillvaron med vår tradionsenliga lyktfest! I år vidtas specialarrangemang p.g.a covid-19, men vi hoppas ändå på att kunna njuta av en stämningsfull tillställning. Nedan är klass 5:s lykttillverkningsprocess i full gång!

Mikaelitider

Höstbilder från lågstadiet

Styrelsens sommarhälsning

Ett stort Grattis till alla niornas föräldrar och ett djupt och innerligt tack till alla avgående föräldrar för ert arbete och ert stöd till Mikaelskolan och Steinerpedagogikens vänner i Västnyland r.f. Då vi i år inte firar skolavslutning tillsammans har vi istället för den traditionella avtackningen med blommor valt att stöda arbetet för ett renare hav för oss alla  https://www.bsag.fi/fi/etusivu/ 

Vi önskar alla en skön sommar!

Mikaelskolan stängd fram till 13.5.2020

Enligt myndigheternas beslut stänger grundskolorna sin närundervisning per 18.3 2020 fram till 13.5 2020 för alla utom barn till personer med centrala uppgifter i samhället och för elever som fått beslut om särskilt stöd . Undervisningen i Mikaelskolan sköts på distans fram till 13.5, och samtliga klasser har fått närmare information om arrangemangen. Rosengården håller öppet enligt myndigheternas riktlinjer för dagvård, men föräldrar uppmanas hålla sina barn hemma om det är möjligt. 
Vi lever i exceptionella tider och det är svårt att förutse vad som ligger framför oss, men vi kommer att klara situationen bara vi håller ihop, hjälper varandra och ber om hjälp då vi behöver det!