Händelsearkiv

Maj - en tid för utflykter

I maj beger sig alla Mikaelskolans klasser iväg på utflykter eller klassresor - antingen i närområdet eller lite längre bort. Niorna har redan hunnit hem från sin klassresa till Berlin, men i övrigt kommer att utflykter att ordnas bl.a. till Stafettkarnevalen i Åbo, till Lahtis på Olympiad och till Rosalas Vikingaby.

Nedan några bilder från klass 9:s resa till Berlin:

Inskrivning till klass 1

Vi välkomnar alla blivande elever i klass ett och deras föräldrar till Mikaelskolan! Inskrivningen sker torsdagen den 17 maj kl. 17. Vid detta tillfälle skrivs barnens namn in i Mikaelskolans bok. Därefter får barnen höra en saga av sin blivande klasslärare, medan föräldrarna får en kort respons på intagningen, som barnen var med om i mars.

Välkomna!

Glad Valborg!

Klass 3 säljer ballonger på Valborg;  vid S-market Ekenäs måndag 30.4. kl. 14-18 och i Stallörsparken
tisdagen den 1 maj kl. 10-13,

Välkomna att besöka oss!

Alla föreningsmedlemmar välkomnas på vårmöte!

Vi välkomnar alla föreningsmedlemmar till föreningens vårmöte måndagen den 23 april kl. 18.00 i Ladugården på Västerby gård! Vi behandlar bl.a. stadgeenliga ärenden som årsberättelse, bokslut och revisorernas utlåtande.

Detta är en fin möjlighet för er alla att påverka, så kom med och gör era röster hörda!

Välkommen på vårtalko!

Ett säkert vårtecken är att det är talkodags!

Föreningens vårtalko går av stapel lördagen den 21 april kl. 10-14! Föreningen bjuder på mat och kaffe/te.

Talkouppgifter ges på plats.

Välkommen med!

Välkommen på föräldrafest!

Föräldrarna i klass 6 ordnar traditionsenligt en fest i Ladugården för att samla ihop pengar till klasskassan!

Festen går av stapeln lördagen den 14 april med start kl. 18! Temat är "SteinerLiv", och näringsriktig vegetarisk mat, helylle underhållning och tvättäkta sällskap utlovas. Biljetten kostar 20 €.

Välkommen med!

Välkommen till Mikaelskolan!

Anmälan till Mikaelskolans klass 1 inför hösten 2018 sker liksom de senaste åren via Raseborgs stad via samma elektroniska blankett som används vid anmälan till skolgång i kommunens skolor. Anmälningstiden pågår under perioden 22.1-4.2.2018. Vårdnadshavare till barn som blir läropliktiga under år 2018 får per post hem ett brev med information om hur anmälningen går till. Vårdnadshavare som inte senast under vecka 4 fått ett sådant brev ombeds kontakta Charlotte Hellman på Raseborgs stads bildningskansli, tfn 019 289 2141.

Öppet hus i februari!

Vi välkomnar alla intresserade att komma och bekanta sig med vår skola och barnträdgård lördagen den 3 februari kl. 10-14! Vi erbjuder möjlighet att ta del av pedagogisk information, att gå på café och se elevuppträdanden.

Välkomna!

Treornas julbord

Fredagen den 15 december kl. 13-17 har klass tre ett litet julbord uppställt i gula huset. 

Vi säljer rödbetsblastsalt och rödbetssurkål av rödbetor från vår egen trädgård och ekollonchokladkex som eleverna själva har bakat från ekollonmjöl de själva har lagat.

Till salu finns även Backers ekologiska smördegsplattor för jultårtor 10 e/ 650g. Dessa kan förhandsbeställas från mikaelskola2015(at)gmail.com senast onsdagen den 13 december och sedan avhämtas från julbordet.

Välkomna!

Hälsar Mikaelskolans klass 3

Ekenäs julmarknad 9-10.12.2017

Vi finns på Ekenäs julmarknad inkommande veckoslut, den 9-10 december! Vi säljer bl.a. tomtegröt, jullådor och hantverk. Du tittar väl förbi?

Vi firar advent!

Mikaelskolan firar advent i ladugården söndagen den 3 december kl. 17.00. Barnen får gå i en granspiral och tända ett eget adventsljus. Alla föräldrar är varmt välkomna att komma och inleda adventstiden i en stämningsfull atmosfär!

Välkomna på föreningens höstmöte!

Styrelsen önskar alla föreningsmedlemmar välkomna på föreningens höstmöte onsdagen den 22 november kl. 18.00. Vi behandlar bl.a. budget och verksamhetsplan för kommande år och väljer nya medlemmar till styrelsen. Detta är en fin chans för er att påverka föreningens framtid, så passa på att göra era röster hörda!

Vi firar lyktfest!

Torsdagen den 9 november lyser vi upp årets mörkaste tid med vår traditionsenliga lykfest!

Lyktfesten firas till minne av helgonet Martin av Tours, grundare av många kloster och ihågkommen för sin godhet och medmänsklighet. Under medeltiden räknades Martinshelgen som en av höstens största fester och firades under tre dagar. Enligt en gammal sed gick barnen sjungande genom gatorna med tända lyktor i höstmörkret. Den seden har steinerskolorna tagit upp.

Praktisk information för skolans föräldrar:

Lyktfesten börjar kl. 17.30. Vi önskar att ni inte parkerar på skolgården, eftersom bilar kan vara i vägen för lykttåget! Inledningsvis samlas alla vid gula huset, där rektorn säger några inledande ord. Därefter går eleverna klassvis i lykttåget, varefter klass 2 visar upp Martinsspelet och föräldrar och elever bjuds på martinsbröd och varm saft. Kom ihåg att ta egen mugg med!

Vi önskar er välkomna!

Vinterväder

Mikaelskolans hösttalko som var planerat till lördagen den 28 oktober inhiberades på grund av det plötsliga väderomslaget. Så här såg det ut på skolgården den 26 oktober:


Pulkorna plockades fram och snögubbarna tog form rekordtidigt i år!

Svenska Yle uppmärksammade vår skolmat!

Svenska Yle besökte oss för att diskutera vår närproducerade skolmat, något som vi är väldigt stolta över att kunna lyfta fram!

Artikeln finns här!

En lyckad höstlördag på Västerby gård

Sista lördagen i september ordnade vi Mikaelimarknad och Öppet hus på Västerby gård. Vi tackar alla som bidrog till ett fint evenemang!

Mikaelimarknad och Öppet Hus på Rosengården

Vår traditionsenliga Mikaelimarknad går av stapeln lördagen den 30 september kl. 10-14.30. Marknaden kombineras med Öppet Hus på vår barnträdgård Rosengården. Nu finns en fin chans att komma och bekanta sig med hela vår verksamhet här på Västerby gård! Vi erbjuder programpunkter för alla åldrar; allt från mete och ponnyridning till café, snabblotteri och försäljning av hantverk och skördeprodukter. Kom gärna också och se vårt Mikaelspel som framförs av elever i Mikaelskolan kl. 12.15!

Välkomna!

Klass 7 i Norge

Klass 7 besökte Soleggen i Norge i början på september! Så här såg det ut så:

Skolstarten närmar sig

Barnträdgården Rosengårdens verksamhet har kört igång på Västerby gård, och snart är det även dags för Mikaelskolans del! Höstterminen inleds tisdagen den 15 augusti kl. 10.00. Vi önskar alla nya elever och föräldrar välkomna till föreningen, och alla övriga välkomna tillbaka!