Händelsearkiv

Styrelsens sommarhälsning

Ett stort Grattis till alla niornas föräldrar och ett djupt och innerligt tack till alla avgående föräldrar för ert arbete och ert stöd till Mikaelskolan och Steinerpedagogikens vänner i Västnyland r.f. Då vi i år inte firar skolavslutning tillsammans har vi istället för den traditionella avtackningen med blommor valt att stöda arbetet för ett renare hav för oss alla  https://www.bsag.fi/fi/etusivu/ 

Vi önskar alla en skön sommar!

Mikaelskolan stängd fram till 13.5.2020

Enligt myndigheternas beslut stänger grundskolorna sin närundervisning per 18.3 2020 fram till 13.5 2020 för alla utom barn till personer med centrala uppgifter i samhället och för elever som fått beslut om särskilt stöd . Undervisningen i Mikaelskolan sköts på distans fram till 13.5, och samtliga klasser har fått närmare information om arrangemangen. Rosengården håller öppet enligt myndigheternas riktlinjer för dagvård, men föräldrar uppmanas hålla sina barn hemma om det är möjligt. 
Vi lever i exceptionella tider och det är svårt att förutse vad som ligger framför oss, men vi kommer att klara situationen bara vi håller ihop, hjälper varandra och ber om hjälp då vi behöver det! 

Kom och se Måsen på Karelia!

Den 31.1 kl 18.00 framförs den ryska författaren Anton Tjechovs kändaste komedi av klass 8
på Karelia i Ekenäs.
Biljetter köps vid ingång 5€ st.

Intäkterna från biljettförsäljningen och café går till elevernas klassresa. Varmt välkomna!

Vi firar advent!

Mikaelskolan firar advent i ladugården söndagen den 1 december 2019 kl. 17.00. Barnen får gå i en granspiral och tända ett eget adventsljus. Alla föräldrar är varmt välkomna att komma och inleda adventstiden i en stämningsfull atmosfär!

En stämningsfull lyktfest

Ett varmt tack till alla som bidrog till att göra vår lyktfest i mitten på november till ett mycket stämningsfullt evenemang! Vi hade en fin kväll på Västerby gård!

 

 

Länge leve Mikaelskolan!

Vår skola och barnträdgård står inför svåra ekonomiska utmaningar och behöver därför hjälp! Utmaningarna är bland annat en följd av nedbantade statsbidrag för skolverksamheten och ekonomiska begränsningar i den subjektiva rätten till dagvård.

Länge leve Mikaelskolan är vår finansieringskampanj för att trygga verksamheten. Målsättningen med Länge leve Mikaelskolan-kampanjen är att samla 150 000 euro, vilket säkrar skolans och barnträdgårdens verksamhet under läsåret 2019-2020 samt ger oss möjlighet att etablera långsiktiga lösningar för en hållbar framtida ekonomi.

Vår målsättning är att också i fortsättningen ute på Västerby gård fostra barn och elever till respektfull dialog, gemenskap och ett ansvarsfullt förhållningssätt till vår jord. På Västerby gård finns jordmån för trygga individer med vana att tänka mångfald och ekologisk hållbarhet, unga människor som med kreativitet och initiativrikedom vågar ta sig an morgondagens utmaningar och skapa en bättre värld!

Kampanjen hittar du på Mesenaatti.

 

 

Välkommen på föreningens höstmöte!

Styrelsen önskar alla föreningsmedlemmar varmt välkomna på föreningens höstmöte onsdagen den 21 november kl. 18.00 i ladugårdsbyggnaden! Vi behandlar bl.a. stadgeenliga ärenden som budget och verksamhetsplan samt väljer nya styrelsemedlemmar.

Detta är en utmärkt möjlighet att komma och påverka föreningens framtid, så kom med och gör din röst hörd!

Välkommen på hösttalko!

Föreningens årliga hösttalko för skolans och barnträdgårdens föräldrar och barn går av stapeln lördagen den 27 oktober kl. 9.30-13.30. Vi önskar alla varmt välkomna!

Mikaelimarknaden

Vi tackar alla som på ett eller annat sätt bidrog till att göra vår Mikaelimarknad till ett lyckat evenemang! Vi hade en härlig höstdag på Västerby gård den sista lördagen i september!

Välkomna på Mikaelimarknad!

Vi önskar alla varmt välkomna på vår traditionsenliga Mikaelimarknad på Västerby gård lördagen den 29 september kl. 10-14.30! Marknaden kombineras med Öppet Hus på barnträdgården Rosengården. Nu finns en fin chans att komma och bekanta sig med hela vår verksamhet här på Västerby gård! Vi erbjuder programpunkter för alla åldrar; allt från käpphästverkstad för barnen till café, våffelförsäljning, snabblotteri och försäljning av hantverk och skördeprodukter. Kom gärna också och se vårt Mikaelspel som framförs av elever i Mikaelskolan!

Välkomna!

Klass 6 på Ekenäs höstmarknad!

Klass 6 säljer våfflor och maltlimpor på Ekenäs höstmarknad 20-21.9! Vi finns på vår vanliga plats vid Hakarinteen koulu - välkomna att besöka oss där!

Höstterminen har kört igång!

På onsdagen den 14 augusti började skolåret 2019-2020 i Mikaelskolan! Skolans nior välkomnade traditionsenligt ettorna med varsin blomma!

Välkomna tillbaka!

Snart inleds höstterminen här på Mikaelskolan!

Vi önskar alla nya elever och föräldrar varmt välkomna till oss och alla andra välkomna tillbaka onsdagen den 14 augusti då höstterminen kör igång med upprop kl. 10.

Vi ses då!

Inskrivning till klass 1

Vi välkomnar alla blivande elever i klass ett och deras föräldrar till Mikaelskolan! Inskrivningen sker torsdagen den 17 maj kl. 17. Vid detta tillfälle skrivs barnens namn in i Mikaelskolans bok. Därefter får barnen höra en saga av sin blivande klasslärare, medan föräldrarna får en kort respons på intagningen, som barnen var med om i mars.

Välkomna!

Maj - en tid för utflykter

I maj beger sig alla Mikaelskolans klasser iväg på utflykter eller klassresor - antingen i närområdet eller lite längre bort. Niorna har redan hunnit hem från sin klassresa till Berlin, men i övrigt kommer att utflykter att ordnas bl.a. till Stafettkarnevalen i Åbo, till Lahtis på Olympiad och till Rosalas Vikingaby.

Nedan några bilder från klass 9:s resa till Berlin:

Glad Valborg!

Klass 3 säljer ballonger på Valborg;  vid S-market Ekenäs måndag 30.4. kl. 14-18 och i Stallörsparken
tisdagen den 1 maj kl. 10-13,

Välkomna att besöka oss!

Alla föreningsmedlemmar välkomnas på vårmöte!

Vi välkomnar alla föreningsmedlemmar till föreningens vårmöte måndagen den 23 april kl. 18.00 i Ladugården på Västerby gård! Vi behandlar bl.a. stadgeenliga ärenden som årsberättelse, bokslut och revisorernas utlåtande.

Detta är en fin möjlighet för er alla att påverka, så kom med och gör era röster hörda!

Välkommen på vårtalko!

Ett säkert vårtecken är att det är talkodags!

Föreningens vårtalko går av stapel lördagen den 21 april kl. 10-14! Föreningen bjuder på mat och kaffe/te.

Talkouppgifter ges på plats.

Välkommen med!

Välkommen på föräldrafest!

Föräldrarna i klass 6 ordnar traditionsenligt en fest i Ladugården för att samla ihop pengar till klasskassan!

Festen går av stapeln lördagen den 14 april med start kl. 18! Temat är "SteinerLiv", och näringsriktig vegetarisk mat, helylle underhållning och tvättäkta sällskap utlovas. Biljetten kostar 20 €.

Välkommen med!

Välkommen till Mikaelskolan!

Anmälan till Mikaelskolans klass 1 inför hösten 2018 sker liksom de senaste åren via Raseborgs stad via samma elektroniska blankett som används vid anmälan till skolgång i kommunens skolor. Anmälningstiden pågår under perioden 22.1-4.2.2018. Vårdnadshavare till barn som blir läropliktiga under år 2018 får per post hem ett brev med information om hur anmälningen går till. Vårdnadshavare som inte senast under vecka 4 fått ett sådant brev ombeds kontakta Charlotte Hellman på Raseborgs stads bildningskansli, tfn 019 289 2141.

Öppet hus i februari!

Vi välkomnar alla intresserade att komma och bekanta sig med vår skola och barnträdgård lördagen den 3 februari kl. 10-14! Vi erbjuder möjlighet att ta del av pedagogisk information, att gå på café och se elevuppträdanden.

Välkomna!

Treornas julbord

Fredagen den 15 december kl. 13-17 har klass tre ett litet julbord uppställt i gula huset. 

Vi säljer rödbetsblastsalt och rödbetssurkål av rödbetor från vår egen trädgård och ekollonchokladkex som eleverna själva har bakat från ekollonmjöl de själva har lagat.

Till salu finns även Backers ekologiska smördegsplattor för jultårtor 10 e/ 650g. Dessa kan förhandsbeställas från mikaelskola2015(at)gmail.com senast onsdagen den 13 december och sedan avhämtas från julbordet.

Välkomna!

Hälsar Mikaelskolans klass 3