Händelsearkiv

En stämningsfull lyktfest

Ett varmt tack till alla som bidrog till att göra vår lyktfest i mitten på november till ett mycket stämningsfullt evenemang! Vi hade en fin kväll på Västerby gård!

 

 

Välkommen på föreningens höstmöte!

Styrelsen önskar alla föreningsmedlemmar varmt välkomna på föreningens höstmöte onsdagen den 21 november kl. 18.00 i ladugårdsbyggnaden! Vi behandlar bl.a. stadgeenliga ärenden som budget och verksamhetsplan samt väljer nya styrelsemedlemmar.

Detta är en utmärkt möjlighet att komma och påverka föreningens framtid, så kom med och gör din röst hörd!

Välkommen på hösttalko!

Föreningens årliga hösttalko för skolans och barnträdgårdens föräldrar och barn går av stapeln lördagen den 27 oktober kl. 9.30-13.30. Vi önskar alla varmt välkomna!

Mikaelimarknaden 2018

Vi tackar alla som på ett eller annat sätt bidrog till att göra vår Mikaelimarknad till ett lyckat evenemang! Vi hade en härlig höstdag på Västerby gård den sista lördagen i september!

Slow Food Festival i Fiskars 6.10-7.10.2018

Elever från klass 8 i Mikaelskolan i Ekenäs serverar lunch utanför Samlingslokalen i Fiskars under Slow Food-festivalen! Vi finns på plats båda dagarna kl 10-16. Vid dåligt väder är vi inne i samlingslokalen.
På menyn står Mikaelskolans goda höstsoppa med linser,  örtolja att ringla på soppan samt hembakad maltlimpa, och till efterrätt kaffe/te och småbröd. Lunchpris 8€ för vuxna och 4€ för barn. Endast kaffe/te och småbröd 2€.

Hjärtligt välkommen!

Välkomna på Mikaelimarknad!

Vi önskar alla varmt välkomna på vår traditionsenliga Mikaelimarknad på Västerby gård lördagen den 29 september kl. 10-14.30! Marknaden kombineras med Öppet Hus på barnträdgården Rosengården. Nu finns en fin chans att komma och bekanta sig med hela vår verksamhet här på Västerby gård! Vi erbjuder programpunkter för alla åldrar; allt från käpphästverkstad för barnen till café, våffelförsäljning, snabblotteri och försäljning av hantverk och skördeprodukter. Kom gärna också och se vårt Mikaelspel som framförs av elever i Mikaelskolan!

Välkomna!

Klass 6 på Ekenäs höstmarknad!

Klass 6 säljer våfflor och maltlimpor på Ekenäs höstmarknad 20-21.9! Vi finns på vår vanliga plats vid Hakarinteen koulu - välkomna att besöka oss där!

Höstterminen har kört igång!

På onsdagen den 15 augusti började skolåret 2018-2019 i Mikaelskolan! Skolans nior välkomnade traditionsenligt ettorna med varsin blomma!

Välkomna tillbaka!

Snart inleds höstterminen här på Mikaelskolan!

Vi önskar alla nya elever och föräldrar varmt välkomna till oss och alla andra välkomna tillbaka onsdagen den 15 augusti då höstterminen kör igång med upprop kl. 10.

Vi ses då!

Maj - en tid för utflykter

I maj beger sig alla Mikaelskolans klasser iväg på utflykter eller klassresor - antingen i närområdet eller lite längre bort. Niorna har redan hunnit hem från sin klassresa till Berlin, men i övrigt kommer att utflykter att ordnas bl.a. till Stafettkarnevalen i Åbo, till Lahtis på Olympiad och till Rosalas Vikingaby.

Nedan några bilder från klass 9:s resa till Berlin:

Inskrivning till klass 1

Vi välkomnar alla blivande elever i klass ett och deras föräldrar till Mikaelskolan! Inskrivningen sker torsdagen den 17 maj kl. 17. Vid detta tillfälle skrivs barnens namn in i Mikaelskolans bok. Därefter får barnen höra en saga av sin blivande klasslärare, medan föräldrarna får en kort respons på intagningen, som barnen var med om i mars.

Välkomna!

Glad Valborg!

Klass 3 säljer ballonger på Valborg;  vid S-market Ekenäs måndag 30.4. kl. 14-18 och i Stallörsparken
tisdagen den 1 maj kl. 10-13,

Välkomna att besöka oss!

Alla föreningsmedlemmar välkomnas på vårmöte!

Vi välkomnar alla föreningsmedlemmar till föreningens vårmöte måndagen den 23 april kl. 18.00 i Ladugården på Västerby gård! Vi behandlar bl.a. stadgeenliga ärenden som årsberättelse, bokslut och revisorernas utlåtande.

Detta är en fin möjlighet för er alla att påverka, så kom med och gör era röster hörda!

Välkommen på vårtalko!

Ett säkert vårtecken är att det är talkodags!

Föreningens vårtalko går av stapel lördagen den 21 april kl. 10-14! Föreningen bjuder på mat och kaffe/te.

Talkouppgifter ges på plats.

Välkommen med!

Välkommen på föräldrafest!

Föräldrarna i klass 6 ordnar traditionsenligt en fest i Ladugården för att samla ihop pengar till klasskassan!

Festen går av stapeln lördagen den 14 april med start kl. 18! Temat är "SteinerLiv", och näringsriktig vegetarisk mat, helylle underhållning och tvättäkta sällskap utlovas. Biljetten kostar 20 €.

Välkommen med!

Välkommen till Mikaelskolan!

Anmälan till Mikaelskolans klass 1 inför hösten 2018 sker liksom de senaste åren via Raseborgs stad via samma elektroniska blankett som används vid anmälan till skolgång i kommunens skolor. Anmälningstiden pågår under perioden 22.1-4.2.2018. Vårdnadshavare till barn som blir läropliktiga under år 2018 får per post hem ett brev med information om hur anmälningen går till. Vårdnadshavare som inte senast under vecka 4 fått ett sådant brev ombeds kontakta Charlotte Hellman på Raseborgs stads bildningskansli, tfn 019 289 2141.

Öppet hus i februari!

Vi välkomnar alla intresserade att komma och bekanta sig med vår skola och barnträdgård lördagen den 3 februari kl. 10-14! Vi erbjuder möjlighet att ta del av pedagogisk information, att gå på café och se elevuppträdanden.

Välkomna!

Treornas julbord

Fredagen den 15 december kl. 13-17 har klass tre ett litet julbord uppställt i gula huset. 

Vi säljer rödbetsblastsalt och rödbetssurkål av rödbetor från vår egen trädgård och ekollonchokladkex som eleverna själva har bakat från ekollonmjöl de själva har lagat.

Till salu finns även Backers ekologiska smördegsplattor för jultårtor 10 e/ 650g. Dessa kan förhandsbeställas från mikaelskola2015(at)gmail.com senast onsdagen den 13 december och sedan avhämtas från julbordet.

Välkomna!

Hälsar Mikaelskolans klass 3

Ekenäs julmarknad 9-10.12.2017

Vi finns på Ekenäs julmarknad inkommande veckoslut, den 9-10 december! Vi säljer bl.a. tomtegröt, jullådor och hantverk. Du tittar väl förbi?

Välkomna på föreningens höstmöte!

Styrelsen önskar alla föreningsmedlemmar välkomna på föreningens höstmöte onsdagen den 22 november kl. 18.00. Vi behandlar bl.a. budget och verksamhetsplan för kommande år och väljer nya medlemmar till styrelsen. Detta är en fin chans för er att påverka föreningens framtid, så passa på att göra era röster hörda!