Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.
 

Wilma

I Mikaelskolan använder vi oss av informations- och kommunikationstjänsten Wilma! Förälder, titta hit för närmare information!

Länk till Mikaelskolans Wilmainloggning hittar du här!

 

Krisberedskapslan för pandemihantering

Med anledning av coronaviruset har vi uppdaterat vår plan för pandemihantering inom föreningen. Planen hittar du här.

 

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår föreningsbroschyr med information om hela vår verksamhet.

 

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av Mikaelskolans och Rosengårdens tidtabeller?

Här hittar du föreningens händelsekalender!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

 

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

 

 

 

 

 

 

Aktuellt

Är du vår klasslärarvikarie?

Till vår glada arbetsgemenskap på Mikaelskolan söker vi nu en klasslärarvikarie till vår första klass från och med 12.8.2021.

Mikaelskolan är en steinerskola och därför prioriterar vi sökande med steinerpedagogisk klasslärarbehörighet.

Vi söker dig som gillar att samarbeta och att utveckla skolan tillsammans med andra i en lärande organisation.

Skicka din fritt formulerade ansökan tillsammans med ditt cv till kansli@mikaelskolan.fi senast 16.3.2021.

Mer om vikariatet på TE-tjänsters webbplats!

 

Vårterminen inleds!

Vi har inlett vårterminen här på Mikaelskolan i ett vackert vinterväder! Vi önskar alla välkomna tillbaka efter jullovet och hoppas att alla får en trevlig terminsstart!

Julstämning på Mikaelskolan

Julstämningen börjar infinna sig! Niorna har bakat pepparkakor till hela skolan, tvåorna gör önsketräd och snart är det dags för ljusstöpning och Lucia. Vi har några roliga veckor framför oss innnan vi kan inleda jullovet!

Alla föreningsmedlemmar välkomnas på höstmöte tisdagen den 24 november kl. 18!

Styrelsen välkomnar alla föreningsmedlemmar till föreningen SPV rf:s höstmöte tisdagen den 24 november kl. 18! Mötet går av stapeln via Microsoft Teams och tar upp bland annat budget och verksamhetsplan inför nästa år samt behandlar för föreningen viktiga frågor kring Rosengårdens organisation. Även val av nya styrelsemedlemmar finns på agendan, och inför år 2021 kommer styrelsemedlemmarnas antal att utökas till tio ledamöter.

Välkommen med för att påverka föreningens framtid!
 

 

Lyktfest på Mikaelskolan

När hösten är som mörkast lyser vi upp tillvaron med vår tradionsenliga lyktfest! I år vidtas specialarrangemang p.g.a covid-19, men vi hoppas ändå på att kunna njuta av en stämningsfull tillställning. Nedan är klass 5:s lykttillverkningsprocess i full gång!

Höstbilder från lågstadiet

 

Mikaelifiradet i bilder

 

Mikaelitider

På grund av den rådande samhällssituationen har vi valt att inte arrangera vår traditionsenliga Mikaelimarknad i år. Eleverna kommer trots detta naturligtvis att få fira Mikaelitiden, och lördagen den 3 oktober är en skoldag med Mikaelitema.

Terminens första veckor

Höstterminen har kört igång i ett fantastiskt fint väder! Detta har möjligjort varierande program i de olika klasserna, bland annat skapandet av ett fint bollplank (klass 4), härliga skogsutflykter (klass 1 och 2)  och en tur till Hangö fågelskådningsstation (klass 6). Däremellan har vi också hunnit måla.

Våra vackra närmiljöer gör oss lyckligt lottade!

Höstterminen inleds!

Vi inleder höstterminen på Mikaelskolan torsdagen den 13 augusti kl. 10! Vi önskar alla nya elever och föräldrar varmt välkomna till oss, och alla som varit med tidigare varmt välkomna tillbaka!

Föreningens ordförandeteam 2020

Föreningen har på sitt konstituerande styrelsemöte valt ett ordförandeteam för att leda styrelsen 2020. Ordförandena är (från vänster till höger) Marianne Fred, Heidi Hafrén-Holmberg, Henrica Ewalds. Såhär presenterar sej ordförandena;

Mitt namn är Henrica Ewalds och jag har tre barn i Mikaelskolan. Till vardags är jag företagare inom hotell- och restaurangbranschen och kundbetjäning står mig varmt om hjärtat. Som ordförande vill jag särskilt arbeta för att öka synligheten för vår skola och locka flera elever.

Jag heter Heidi Hafrén Holmberg och jobbar som klasslärare inom den kommunala skolan. Jag har varit aktiv i föreningen i snart tio år, först som förälder i Rosengården och sedan i Mikaelskolan. Min drivkraft som ordförande är att få se den här föreningen fortsätta utveckla sin verksamhet och att få blomstra på bästa möjliga sätt.

Mitt namn är Marianne Fred och jag jobbar som forskningsledare i bioekonomi på Yrkeshögskolan Novia. Jag har två barn i Mikaelskolan och har varit aktiv i föreningen i snart sex år, fem av dem i styrelsen. Det känns fint att kunna göra något konkret för föreningen och som ordförande vill jag jobba för att skolans personal och föräldrar ska utveckla sitt samarbete och föreningens verksamhet tillsammans.