Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Wilma

I Mikaelskolan använder vi oss av informations- och kommunikationstjänsten Wilma! Förälder, titta hit för närmare information!

Länk till Mikaelskolans Wilmainloggning hittar du här!

Krisberedskapslan för pandemihantering

Med anledning av coronaviruset har vi uppdaterat vår plan för pandemihantering inom föreningen. Planen hittar du här.

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår föreningsbroschyr med information om hela vår verksamhet.

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av Mikaelskolans och Rosengårdens tidtabeller?

Här hittar du föreningens händelsekalender!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Terminens första veckor

Höstterminen har kört igång i ett fantastiskt fint väder! Detta har möjligjort varierande program i de olika klasserna, bland annat skapandet av ett fint bollplank (klass 4), härliga skogsutflykter (klass 1 och 2)  och en tur till Hangö fågelskådningsstation (klass 6). Däremellan har vi också hunnit måla.

Våra vackra närmiljöer gör oss lyckligt lottade!

Höstterminen inleds!

Vi inleder höstterminen på Mikaelskolan torsdagen den 13 augusti kl. 10! Vi önskar alla nya elever och föräldrar varmt välkomna till oss, och alla som varit med tidigare varmt välkomna tillbaka!

Föreningens ordförandeteam 2020

Föreningen har på sitt konstituerande styrelsemöte valt ett ordförandeteam för att leda styrelsen 2020. Ordförandena är (från vänster till höger) Marianne Fred, Heidi Hafrén-Holmberg, Henrica Ewalds. Såhär presenterar sej ordförandena;

Mitt namn är Henrica Ewalds och jag har tre barn i Mikaelskolan. Till vardags är jag företagare inom hotell- och restaurangbranschen och kundbetjäning står mig varmt om hjärtat. Som ordförande vill jag särskilt arbeta för att öka synligheten för vår skola och locka flera elever.

Jag heter Heidi Hafrén Holmberg och jobbar som klasslärare inom den kommunala skolan. Jag har varit aktiv i föreningen i snart tio år, först som förälder i Rosengården och sedan i Mikaelskolan. Min drivkraft som ordförande är att få se den här föreningen fortsätta utveckla sin verksamhet och att få blomstra på bästa möjliga sätt.

Mitt namn är Marianne Fred och jag jobbar som forskningsledare i bioekonomi på Yrkeshögskolan Novia. Jag har två barn i Mikaelskolan och har varit aktiv i föreningen i snart sex år, fem av dem i styrelsen. Det känns fint att kunna göra något konkret för föreningen och som ordförande vill jag jobba för att skolans personal och föräldrar ska utveckla sitt samarbete och föreningens verksamhet tillsammans.

Stella Nova-seminariets utbildningsprogram

Stella Nova–seminariet (SPV:s utbildningsverksamhet) inledde en ny 2 ½ - årig kurs i januari 2018. Det handlar om deltidsstudier och seminariet är svenskspråkigt och sker huvusakligen på Mikaelskolan om inte annat anges.

Utbildningen ger 60 studiepoäng och motsvarar det första året, Yleisopintovuosi, vid den Steinerpedagogiska lärarutbildningen i Snellman-korkeakoulu. Utbildningen godkänns vid alla steinerpedagogiska läroanstalter i Norden, vilket innebär att man kan fortsätta sin utbildning i de andra nordiska länderna.

Grundskollärare får steinerlärarbehörighet genom Stella Nova – seminariet.

Stella nova-broschyren hittas här. Mera information ger Göran Kurtén:

Tfn 040-751 7137

Kanslitid; tisdag och torsdag 15.00-18.00