Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår pinfärska föreningsbroschyr, som färdigställdes i februari 2017!

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Utställning på Galleri Perspektivet

Under vecka 7 och 8 har föreningen utställning på Galleri Perspektivet i Ekenäs bibliotek! Välkomna att ta del av elevarbeten och att få information om föreningen! Nedan några smakprov från utställningen:

Anmälan till Mikaelskolans klass 1

Anmälan till Mikaelskolans klass 1 sker sedan ifjol via Raseborgs stad på en blankett (Elevanmälan för blivande åk 1) som finns tillgänglig på Raseborgs stads hemsidor: http://www.raseborg.fi/grundskola/blanketter. På blanketten kryssas i alternativet om annan skola. Information om anmälan till klass 1 skickas hem från Raseborgs stad till alla föräldrar med förskolebarn.   Anmälan är öppen 30.1–19.2.2017, och blanketten returneras till bildningskansliet på Nils Grabbegatan 5, 10300 Karis/Charlotte Hellman. Bildningskansliet förmedlar uppgifterna till oss på Mikaelskolan efter att anmälningstiden gått ut. Vid frågor om anmälningen, kontakta Charlotte Hellman på bildningskansliet på charlotte.hellman(at)raseborg.fi

Intagningen till Mikaelskolan sker 21.3.2017 och inskrivningen 10.5.2017. Närmare information om intagning och inskrivning till Mikaelskolan ges senare i vår.

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, inledde  höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren 2016 med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in under sommaren.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård behövs ett nytt föreningskök som färdigställs till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket kommer att finnas i anslutning till ladugårdsbyggnaden, som renoverades under sommaren för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.