Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Välkomna till Mikaelskolan och Rosengården på Mikaelimarknad och Öppet Hus!

Mikaelskolans årliga Mikaelimarknad samkörs i år med Öppet Hus på Rosengården, då både skolan och barnträdgården äntligen finns samlade på Västerby Gård! Vi önskar alla varmt välkomna på ett besök till oss lördagen den 1 oktober kl. 10-14.30! Vi har programpunkter för alla åldrar - vi säljer skördeprodukter, har caféverksamhet och snabblotteri samt ponnyridning och mete för de minsta.  Natural Building Company, som bygger vårt nya föreningskök, finns även på plats och ordnar verkstäder om lerrappning och berättar om ekologisk byggnadteknik. Detta är också ett fint tillfälle att komma och bekanta sig med Rosengårdens fina, nyrenoverade utrymmen! Välkomna!

Taklagsfest!

Föreningens köksbygge framskrider i raskt tempo, och vi har redan (30.8.2016) kunnat fira taklagsfest!

Köksbygget uppmärksammat i media

Mikaelskolans och Rosengårdens köksbygge har uppmärksammats i media, av bl.a. Svenska Yle!

Här kan ni läsa mera!

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård i år! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, har nu inlett höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in under sommaren.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård behövs ett nytt föreningskök som färdigställs till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket kommer att finnas i anslutning till vår ladugårdsbyggnad, som för närvarande renoveras för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.