Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår föreningsbroschyr, som färdigställdes i februari 2017!

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Calendulakurs på Mikaelskolan!

En Calendulakurs om utvidgad vård hålls bl.a. på Mikaelskolan med start i september 2017 och pågår hela läsåret. Kursen ordnas av föreningen Alfa Omega rf. och riktar sig till sjuk- och hälsovårdspersonal samt andra intresserade. Anmälning och frågor riktas till Virve Weckström på nummer 040 012 7174 eller per e-post till virve.weckstrom(at)gmail.com.

Klass 6 på Ekenäs höstmarknad

Klass 6 säljer våfflor och maltlimpor på Ekenäs höstmarknad 21-22.9.2017! Vi finns vid Flemingsgatan utanför Hakarinteen koulu. Välkomna att besöka oss där!

Mikaelimarknad och Öppet Hus på Rosengården

Vår traditionsenliga Mikaelimarknad går av stapeln lördagen den 30 september kl. 10-14.30. Marknaden kombineras med Öppet Hus på vår barnträdgård Rosengården. Nu finns en fin chans att komma och bekanta sig med hela vår verksamhet här på Västerby gård! Vi erbjuder programpunkter för alla åldrar; allt från mete och ponnyridning till café, snabblotteri och försäljning av hantverk och skördeprodukter. Kom gärna också och se vårt Mikaelspel som framförs av elever i Mikaelskolan kl. 12.15!

Välkomna!

Klass 7 i Norge

Klass 7 besökte Soleggen i Norge i början på september! Så här såg det ut så:

Skolstarten närmar sig

Barnträdgården Rosengårdens verksamhet har kört igång på Västerby gård, och snart är det även dags för Mikaelskolans del! Höstterminen inleds tisdagen den 15 augusti kl. 10.00. Vi önskar alla nya elever och föräldrar välkomna till föreningen, och alla övriga välkomna tillbaka!

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, inledde  höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren 2016 med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in till hösten. Närmare information om Rosengårdens verksamhet hittas här.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård färdigställdes ett nytt föreningskök  till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket finns i anslutning till ladugårdsbyggnaden som renoverades under sommaren  2016 för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Det nya föreningsköket i anslutning till ladugården.