Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår pinfärska föreningsbroschyr, som färdigställdes i februari 2017!

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Händelserik majmånad!

Det är maj och vi är på slutrakan inför sommarlovet! Under denna månad åker alla klasser iväg på utflykter eller klassresor både till närliggande platser och från skolan sett mer avlägsna! Niornas klassresa till München, femmornas olympiaddeltagande i Esbo, Stafettkarnevalen, Vikingabyn i Rosala och cykeltur i Ekenäs är några av destinationerna.

Så här har det sett ut på några av skolans klassresor/utflykter tidigare år:

I Norge år 2014

På Island år 2015

På Öuddens Arboretum på Skåldö år 2016

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, inledde  höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren 2016 med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in till hösten. Närmare information om Rosengårdens verksamhet hittas här.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård färdigställdes ett nytt föreningskök  till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket finns i anslutning till ladugårdsbyggnaden som renoverades under sommaren  2016 för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Det nya föreningsköket i anslutning till ladugården.