Aktuellt för föräldrar

15.9.2017

PARKERING PÅ GÅRDEN DÅ BARNEN LÄMNAS

Eftersom skolgårdens parkering är liten och i huvudsak ämnad för skolans och barnträdgårdens personal ber vi er att om möjligt inte köra in på parkeringen då ni lämnar era barn i barnträdgården/skolan och endast stannar en kort stund. Stanna om möjligt då istället vid sidan av parkeringen, så att personalen får plats för sina bilar. Tack!

15.9.2017

ROSENGÅRDEN EFTERLYSER

Rosengården behöver ett litet torkskåp för att förvara sina målningsgrejer i samt en liten hylla för extra kläder. Har någon av er, eller möjlighet att fixa? Rosengården tar även tacksamt emot strykjärn och strykbräden om någon har överlopps. Hör i så fall av er till någon i personalen på Rosengården eller kansliet på kansli(at)mikaelskolan.fi. Tusen tack!

22.8.2017

PÅMINNELSE OM BÄR- OCH FRUKTHÄMTNING TILL FÖRENINGENS KÖK

Vi påminner om vårt önskemål från föreningens sida att varje familj förser föreningens kök med två liter bär, rabarber, äpplen eller dylikt från augusti framåt, så att barnen får goda och vitaminrika efterrätter under läsårets gång. Kom ihåg att skriva på förpackningen vad den innehåller och när bären/frukten frysts in! Eftersom fryskapaciteten är begränsad önskar vi att ni levererar bären/frukten till oss enligt följande tidsschema:

Rosengården (Små Rosorna, Lingongruppen), klass 1 och 2 i augusti
Rosengården (Hallongruppen, Förskolan), klass 3 i september
Klass 4 i oktober
Klass 5 i november
Klass 6 i december
Klass 7-9 i januari

Tack så mycket för er hjälp!
Vid frågor, kontakta köket på nummer 044 740 0199.

18.8.2017

KANSLIET HÄLSAR

Vänligen meddela kansliet (kansli(at)mikaelskolan.fi, 044 279 0964) om ert barn är sjukt och inte kommer till skolan. Om ni har ärenden ni vill få fram till ert barn eller någon lärare under dagen går det också bra att vara i kontakt med kanslisten.

Meddela också kansliet om ert barn som vanligen åker skolskjuts någon dag inte gör det! Ni som har barn i eftis bör också meddela om barnet inte deltar någon dag. Angående eftisärenden kan ni vara i direktkontakt med eftisledaren Sandra Österberg, som nås på nummer 044 702 2525 eller på osterberg.sandra(at)mikaelskolan.fi

Ni har väl kommit ihåg att anmäla era barn till Mikaelskolans klubbverksamhet, som kör igång vecka 34?

Måndag kl. 13-15: Pysselklubb för klasserna 1-3 med Ulrika Lindblad
Tisdag kl. 14-16: Naturklubb på finska för klasserna 2-4 med Pipsa Standerholm
Torsdag kl. 14–15.30: Capoeiraklubb för klasserna 1-5 med Alexander Högström

Anmälningar till kansli(at)mikaelskolan.fi. Minimideltagarantalet i klubbarna är 8 barn/klubb för att en klubb ska bli av. Ännu finns platser kvar i alla klubbar, men det är först till kvarn som gäller!