Aktuellt för föräldrar

11.12.2017

JULFESTVECKAN I MIKAELSKOLAN

Mikaelskolans julfest går av stapeln torsdagen den 21 november kl. 18.00 i Ekenäs kyrka. Under julfestveckan ser tidtabellen ut som följer:

Onsdag 20.12.2017: Skoldagen slutar för hela skolan i Ekenäs kyrka kl. 14.00. Skolbussen avhämtar eleverna från torget, liksom ifjol. Eftis håller till i centrum den dagen - Sandra informerar eftisföräldrarna närmare!
Torsdag 21.12.2017: Skoldagen slutar kl. 12.00 i Mikaelskolan. Bussen avgår kl. 12.15. Eftis slutar kl. 15. Julfesten börjar kl. 18.00 i Ekenäs kyrka
Fredag 22.12.2017: Skoldagen slutar kl. 12.00. Bussen avgår kl. 12.15. Eftis slutar kl. 15. OBS! Denna dag serveras ingen skolmat, men köket bjuder på en liten överraskning.

Under julfestveckan ordnas ingen klubbverksamhet! Klubbarna kör igång igen första skolveckan under vårterminen.
Jullovet pågår 23.12.2017–7.1.2018.

8.12.2017

NY ORDKONSTKLUBB I MIKAELSKOLAN UNDER VÅRTERMINEN

Sydkustens ordkonstskola erbjuder Mikaelskolans elever i klasserna 3-5 en ordverkstadsklubb i Mikaelskolan onsdagar kl.14-15:30 från och med den 17 januari!

Datum: 17.1–11.4.2018 (12 gånger)
Arrangör: Sydkustens ordkonstskola
Deltagaravgift: 40 euro/termin
Anmälan: Mikaelskolans kansli, kansli@mikaelskolan.fi eller 044 279 0964 senast torsdagen den 21 december

Ordkonst är ett kreativt och fantasifullt sätt att intressera unga för läsande och skrivande. Vi uppmuntrar fantasiförmågan och gör detta bland annat genom tvärkonstnärliga och kreativa arbetssätt, där barn och unga ges möjlighet att hitta sitt eget personliga uttryck. I ordkonsten använder man bland annat berättande, drama, härledningsförmåga och bildkonst för att förtydliga det litterära.  Ordkonstledare Nicole Hjelt leder verkstaden.

Välkomna med! De första tolv som anmäler sig får plats. Klubben behöver minst fem deltagare för att bli av.

23.10.2017

VANTFÖRSÄLJNING KLASS 4

Klass 4 säljer vantar fram till den 15 november! Beställ via vem som helst av föräldrarna i klass 4 eller kansliet om du vill köpa! Broschyren skickades ut per e-post torsdagen den 5 oktober.

17.10.2017

VÄLKOMNA PÅ HÖSTTALKO TILL MIKAELSKOLAN!

Lördagen den 28 oktober kl. 10-14 går Mikaelskolans hösttalko av stapeln! Denna gång rensar vi i första hand ogräs framför högstadiehuset. Om du har lämpliga redskap till det, ta gärna med plus underlag för knäna ifall det är vått. Efter rensningen täcker vi blombänkarna med halvfärdig kompost (från högen bredvid parkeringen) så att maskar och andra småkryp kan göra sitt jobb, att förhindra att nytt ogräs kommer upp och för att hålla marken fuktig.

Vi krattar mindre i år och lämnar löven på gräsmattan som Marco kör med gräsklippare till mindre bitar som får bli till extra näring för gräsmattan. Krattningen koncentreras på gångbanorna så pressu och kratta kan man lämna hemma denna gång????

Lunch serveras i ladugården och som andra gånger uppmuntrar vi att ta en egen drickamugg med.

Hjärtligt välkommen hälsar Talkogruppen!

15.9.2017

PARKERING PÅ GÅRDEN DÅ BARNEN LÄMNAS

Eftersom skolgårdens parkering är liten och i huvudsak ämnad för skolans och barnträdgårdens personal ber vi er att om möjligt inte köra in på parkeringen då ni lämnar era barn i barnträdgården/skolan och endast stannar en kort stund. Stanna om möjligt då istället vid sidan av parkeringen, så att personalen får plats för sina bilar. Tack!

15.9.2017

ROSENGÅRDEN EFTERLYSER

Rosengården behöver ett litet torkskåp för att förvara sina målningsgrejer i samt en liten hylla för extra kläder. Har någon av er, eller möjlighet att fixa? Rosengården tar även tacksamt emot strykjärn och strykbräden om någon har överlopps. Hör i så fall av er till någon i personalen på Rosengården eller kansliet på kansli(at)mikaelskolan.fi. Tusen tack!

22.8.2017

PÅMINNELSE OM BÄR- OCH FRUKTHÄMTNING TILL FÖRENINGENS KÖK

Vi påminner om vårt önskemål från föreningens sida att varje familj förser föreningens kök med två liter bär, rabarber, äpplen eller dylikt från augusti framåt, så att barnen får goda och vitaminrika efterrätter under läsårets gång. Kom ihåg att skriva på förpackningen vad den innehåller och när bären/frukten frysts in! Eftersom fryskapaciteten är begränsad önskar vi att ni levererar bären/frukten till oss enligt följande tidsschema:

Rosengården (Små Rosorna, Lingongruppen), klass 1 och 2 i augusti
Rosengården (Hallongruppen, Förskolan), klass 3 i september
Klass 4 i oktober
Klass 5 i november
Klass 6 i december
Klass 7-9 i januari

Tack så mycket för er hjälp!
Vid frågor, kontakta köket på nummer 044 740 0199.

18.8.2017

KANSLIET HÄLSAR

Vänligen meddela kansliet (kansli(at)mikaelskolan.fi, 044 279 0964) om ert barn är sjukt och inte kommer till skolan. Om ni har ärenden ni vill få fram till ert barn eller någon lärare under dagen går det också bra att vara i kontakt med kanslisten.

Meddela också kansliet om ert barn som vanligen åker skolskjuts någon dag inte gör det! Ni som har barn i eftis bör också meddela om barnet inte deltar någon dag. Angående eftisärenden kan ni vara i direktkontakt med eftisledaren Sandra Österberg, som nås på nummer 044 702 2525 eller på osterberg.sandra(at)mikaelskolan.fi

Ni har väl kommit ihåg att anmäla era barn till Mikaelskolans klubbverksamhet, som kör igång vecka 34?

Måndag kl. 13-15: Pysselklubb för klasserna 1-3 med Ulrika Lindblad
Tisdag kl. 14-16: Naturklubb på finska för klasserna 2-4 med Pipsa Standerholm
Torsdag kl. 14–15.30: Capoeiraklubb för klasserna 1-5 med Alexander Högström

Anmälningar till kansli(at)mikaelskolan.fi. Minimideltagarantalet i klubbarna är 8 barn/klubb för att en klubb ska bli av. Ännu finns platser kvar i alla klubbar, men det är först till kvarn som gäller!